top of page
Yazarın fotoğrafıMutlu Atac

Bilgisayar Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


Bilgisayarlar, günlük hayatımızın önemli bir parçaları hâline gelmiştir. Kimileri bilgisayar karşısında çok uzun bir vakit geçirirken kimileri ise daha az bir süre geçirmektedir. Bu yazımız, özellikle bilgisayar karşısında çok uzun vakit geçirenleri ilgilendiriyor. Bilgisayar kullanırken eğer bu noktalara dikkat ederseniz zihin ve vücut sağlığınızı da bir o kadar “normal” seviyede kalacaktır. Unutulmamalıdır ki, bilgisayar karşısında geçirilecek uzun saatler sonunda hiç tahmin edemeyeceğiz zihin ve vücut problemleriyle karşılaşmanız muhtemeldir.


Ev, ofis, kafe veya okul… Bilgisayarlar artık hemen hemen bütün ortamlarda kullanılabilmektedir. Böylesine yaygın bir cihazı kullanırken de belirli noktalara dikkat etmek gereklidir. Zira bilgisayar başında geçen zaman fark edilmemekte ve bilgisayar başından kalkıldığında zihin ya da vücut sağlığıyla ilgili çeşitli problemler görülebilmektedir. Eğer siz de bilgisayar başında uzun saatler geçirenlerdensiniz bu yazımız sizleri ilgilendiriyor! Bilgisayar kullanırken mutlaka aşağıda yazılanları titizlikle uygulamaya çalışın.


Bilgisayar kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Bilgisayar karşısında otururken vücut pozisyonunuzu doğru ayarlayın: Önünüzde bir masa ve sandalye olmalıdır ve ekranın yüz seviyesinden biraz daha yüksek olması sağlanmalıdır.

  • Gözlerinizi sık sık dinlendirin: Bilgisayar karşısında uzun süre oturmak, gözlerin yorulmasına neden olabilir. Bu nedenle, gözlerinizi sık sık dinlendirin ve ekranın dışında bir nesne ile gözlerinizi odaklamaya çalışın.

  • Ekran parlaklığını düşürün: Ekran parlaklığını düşürdüğünüzde, gözlerin daha az yorulmasını sağlar.

  • Bilgisayarınızın ekran koruyucusunu kullanın: Ekran koruyucu, ekranın uzun süre açık kalması sonucu ortaya çıkan yıpranmayı önler.

  • Bilgisayarınızın ses seviyesini ayarlayın: Bilgisayarınızın ses seviyesi yüksek olursa, kulaklarınızın yorulmasına neden olabilir. Bu nedenle, bilgisayarınızın ses seviyesini düşürün veya kapatın.

  • Bilgisayarınızın tuş takımını doğru bir şekilde kullanın: Tuş takımını doğru bir şekilde kullanarak, el ve omuz ağrılarını önleyebilirsiniz.

182 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page