top of page
Yazarın fotoğrafıMutlu Atac

Modemlerde Köprü Modu Nedir, Ne İşe Yarar? Köprü Modu Nasıl Yapılır?


Köprü modu, genel olarak iki modem arasında kurulan ve temelde çekim alanını genişletmek için yapılan bir işlemi ifade eder. İnternet kullanıcıları ellerinde bulunan fazladan bir modemi köprü modu yaparak evlerinde ya da iş yerlerinde internetin çekmediği noktalarda ikinci bir bağlantı noktası elde edebilirler. Bu yazımızda, “Modemlerde köprü modu nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arayacağız. İnternet teknolojilerine dair güncel bilgileri öğrenmek için İstanbul Telekom’un Blog sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.


Köprü modu, günümüz itibarı ile artık bütün modem türlerinde yer alan bir özelliktir. Ancak köprü modunu özel olarak aktif etmeniz gereklidir. Aksi takdirde, köprü modu modemlerde kapalı olarak gelir. Modemin bu özelliğini kullanmak isteyen kullanıcılar, modem arayüzüne erişerek bu modu aktif ederek kullanmaya başlayabilirler. Peki, köprü modu nedir, ne işe yarar? Köprü modu ile ilgili detaylara yakından bakalım.


Modemlerde Köprü Modu Nedir?


Bridge Mode ya da Türkçe karşılığı ile köprü modu, modemler için önemli bir özelliktir. Bu sistem sayesinde modeminizden daha fazla faydalanabilir ve daha hızlı bir internet kullanabilirsiniz. Bu özellik çerçevesinde kullanılan iki modemin biri sadece sinyali dağıtmaya yarayarak cihazlarınız internete ana modem üzerinden bağlanacaktır. Yani bu modda ikinci olarak bağlanan modem standart modem olarak çalışmaz.

Köprü Modu Ne İşe Yarar?


Bu modda ikinci olarak bağlanan modem, bir çeşit sinyal artırıcı ya da çoğaltıcı görevi görür. Ancak bu iki modemin IP adreslerinin birbirinden farklı olması gereklidir. Eğer aynı IP adreslerinde sahipse mutlaka değiştirmeniz gereklidir. Bu işlemi de yine modem arayüzünden gerçekleştirebilirsiniz.


Köprü Modu Nasıl Kurulur?


Köprü modunu aktif etmek için modemin arayüzüne girmeniz gereklidir. Arayüze ulaştıktan sonra genel olarak internet ayarlarının altında bu modu kolaylıkla görebilirsiniz. Köprü Modu ya da Bridge Mode olarak adlandırılır. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra ikinci modemi evinizde farklı bir noktaya taşıyarak internet performansınızı artırabilirsiniz. Köprü modu nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak şunu söyleyebiliriz: Modeminizin marka ve modeline göre arayüze ulaşma adresleri değişmektedir. Modemin marka ve model bilgisini araştırarak ya da kullanma kılavuzuna bakarak bu bilgiye erişebilirsiniz.

2.413 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글


bottom of page