top of page
Yazarın fotoğrafıMutlu Atac

Geleceğin Meslekleri Açıklandı: Bu Meslekler İlerleyen Yillara Damga Vuracak


Uzmanlar, 2023'lü yıllarda önem kazanan ve gelecek 10 yıl içinde istihdam oranları büyüyecek olan meslekleri açıkladı. Söz konusu mesleklerin, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere zaman içerisinde dünyadaki birçok ülkede en popüler meslekler hâline gelmesi bekleniyor. İşte geleceğin en çok kazandıran ve en popüler meslekleri...


Doktorluk, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik, hemşirelik gibi meslek dalları günümüzün en popüler meslekleri arasında bulunuyor. Buna karşın, geleceğin meslekleri bunlardan tamamen farklı olacağı düşünülüyor. Gelecekteki meslekler hakkında tahmin yapmak zor olabilir, ancak bazı mesleklerin daha yüksek bir talep göreceği tahmin edilebilir. Örneğin, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi teknolojik alanlarda uzmanlık gösteren mesleklerin talep daha fazla olabilir. Ayrıca, sağlık hizmetleri, çevre bilimi ve yenilikçi enerji çözümleri gibi alanlarda da mesleklerin talep artabilir.


Ancak gelecekteki mesleklerin tam olarak hangileri olacağını tahmin etmek zordur ve bu nedenle, öğrencilerin geniş bir yelpazede eğitim almaları ve esnek olmaları önemlidir. Peki, geleceğin meslekleri arasında neler var? 10 yıl sonra geleceğin meslekleri neler olacak? Tüm bu soruların cevabını ve daha fazlasını sizin için hazırladığımız içeriğimizden bulabilirsiniz.


Bu Meslekler Önümüzdeki Yıllara Damga Vuracak

  • Yapay zeka ve robotik mühendisliği: Birçok mesleğin yok olmasına neden olacak olan yapay zeka ve robotlar, kontrol mekanizmaları için mühendislere ihtiyaç duyuyor.

  • 3D üretim mühendisliği: 3 boyutlu grafikler, görseller ve efektler hemen hemen her sektörde kendine yer buluyor. 3 boyutlu teknolojiler günlük yaşama dahil olmaya başladıkça bu alanda yetkin kişilere de ihtiyaç duyuluyor.

  • Aktüerlik: Finansal risk değerlendirmeleri yapan ve bu değerlendirmeler sonucunda çözüm üreten aktüerler gelecekte ön plana çıkması beklenen meslekler arasında yer alıyor.

  • Mobil uygulama ve oyun geliştirme uzmanlığı: Mobil uygulamalar ve oyunlar hayatımızın her alanına etki ediyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha etkin olan dijital uygulamalar ve oyunlar en hızlı gelişme gösteren kategorilerden biri.

  • Blockchain uzmanlığı: Blockchain; verilerin saklandığı blokların belirli bir sıra ile işlenmesini, saklanmasını ve düzenlenmesini sağlayan veri tabanı sistemi olarak özetlenebilir.

  • Dijital veri dedektifliği: Geleceğin en çok kazandıran meslekleri arasında olması beklenen dijital veri dedektifliği, internet ağlarından elde edilen bilgileri çözümleyerek ilgili kurumlara aktaran meslek dalıdır.

  • Metaverse uzmanı: Teknolojinin yeni aktörü metaverse hayatımıza girdiği günden beri yeni meslek kollarının oluşmasına da vesile oluyor.

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page