İngilizcesi “Cloud Server” olan ve dilimize “Bulut Sunucu” olarak çevrilen bulut sunucular, günümüzde oldukça popüler ve tercih edilen bir hizmettir. Teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak bulut hizmetleri de gelişmektedir. Bulut hizmetleri, zaman ve mekân bağımlılığı olmaksızın verilere ulaşma kolaylığı sağladığından dolayı oldukça faydalı ve pratiktir. Özellikle son dönemlerde gerek dünyada gerekse ülkemizde bulut sunucu hizmetleri en çok tercih edilen sunucu tipi olarak öne çıkmaktadır.
Bulut Sunucu Nedir?
Bulut sunucu, sanallaştırma teknolojisi sayesinde bir fiziksel sunucu üzerinde birbirinden bağımsız ve izole işletim sistemlerini barındırılmasına imkân tanıyan bir sunucu hizmetidir. Daha basit bir şekilde tanımlamak gerekirse, bulut sunucu ya da daha çok bilinen adıyla cloud server, fiziksel bir sunucu yerine bulut bilişim ortamında yer alan bir sanal sunucuyu ifade eder.
Bulut Sunucu Ne İşe Yarar?
Bulut sunucu ile normal bir sunucuda yapılabilen her şeyi gerçekleştirmek mümkündür. Kullanıcılar bulut sunucular aracılığıyla çok büyük verileri yüksek işlem kapasiteleri ile kolay bir şekilde işleyebilmektedir. Kullanıcılara sağlanan API’ler üzerinden bulut sunucuda yapılacak olan işlemler daha kolay ve otomatik hale getirilebilmektedir.
Bulut sunucular ile sistem hataları da az zarar verici bir hale gelmektedir. Verilerin tek bir depolama alanı yerine dağıtılmış olması nedeniyle bir depolama alanında gelebilecek hata sistemin geri kalanına hiçbir şekilde etki etmemektedir.
Bulut sunucudaki işlemlerin birçok küçük makine tarafından yapılması bulut sunucuların maliyetli ve ekonomik olmasını sağlamaktadır. Böylece, yüksek maliyetlerden kaçınılmış olur.
Bulut Sunucu Avantajları Nelerdir?
Bulut sunucuların sağladığı önemli avantajlar bulunmaktadır. Bir bulut sunucuya sahipseniz internetin olduğu her yerden ve her cihazdan bulut sunucularınıza erişebilir, onu yönetebilirsiniz. Bulut sisteminizi kapatmadan ya da yeniden başlatmadan sistem kaynaklarınızı arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Bulut sunucu yani cloud server, sanal bir makine üzerinde olduğu için depolama açısından bir sıkıntı yaşamazsınız. Gerek duyduğunuz takdirde, servis sağlayıcınızla iletişime geçip ek depolama alanı imkânı satın alabilirsiniz.
Bulut sunucuların en önemli avantajlarından birisi de düşük maliyetli olmasıdır. Bulut sunucu hizmeti satın alarak ya da bulut sunucu kiralama yaparak benzer bir fiziksel sunucu fiyatıyla alacağınızdan daha fazla kaynak ve daha hızlı hizmet satın almış olursunuz. Bulutta barındırılan bir web sitesi daha hızlı çalışır.
Bulut sunucuların güvenlik protokolleri de üst düzeydedir. Kaynakların donanımlar arasında dağıtılmış olması nedeniyle bulut sistemler ekstra bir güvenliğe sahiptir. Siber saldırı, donanım hatası ya da vb. erişim problemlerine bulut sunucularda görülmemektedir.
Bulut Sunucu Kimler İçin Faydalı?
Bulut sunucular, sahip oldukları donanımsal özellikleri ve yüksek verimliliği nedeniyle tercih edilmektedir. Bununla beraber, ekonomik açıdan da düşük maliyetli olması sebebiyle özellikle yeni başlayan ve geliştirme aşamasındaki projelerde başvurulan sunucu tipidir. Buna ek olarak, bulut sunucular şu gruplar için de faydalıdır;
Fiziksel bir sunucunun sahip olduğu tüm özelliklere ilk yatırım maliyeti olmadan sahip olmak isteyen,
Altyapı yönetimi için personel kaynağına ihtiyaç duymadan hizmet sunabilmek isteyen,
Artan veya azalan sunucu kapasitesini hızlı bir şekilde yönetebilmek isteyen kurumlar.
Bulut Sunucu Satın Almak ve Bulut Sunucu Hizmeti Kiralamak İçin İstanbul Telekom!
Müşteri odaklı çalışan, teknoloji alanında her daim yenilikçi ve kendini güncelleyen, kaliteli, profesyonel hizmeti ilke edinen İstanbul Telekom, bulut sunucu kiralama ve bulut sunucu satın alma konusunda da sizin yanınızda! Türkiye telekomünikasyon pazarında lider bir alternatif olma yolunda ilerleyen İstanbul Telekom ile bulut sunucu satın alma ya da bulut sunucu kiralama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Comentarios